Thursday, 19 December 2013

Japangg ~ mood sudah mariiii!!!

Assalamualaikum & Salam 1 Pluto* 


Nak dekat sebulan dah balik dari Jepun baru ni nak publish 'teaser entry' katenye..hoho. 3 words yang boleh aku gambarkan pasal negara Jepun ni:
  1. Sugoi (hebat)
  2. Kirei (bersih/cantik)
  3. Anzeng (selamat)
Pembuka cerita pasal jejak kaki di bumi penjajah ni aku mulakan dengan menempek rough iti beserta full budget yang dilaburkan (T_T). Walaupun pedih tengok jumlah pelaburan yang beratus-ratus ribu, tapi sememangnya sangat-sangat murah dan berbaloi untuk cover 12 hari 11 malam merentas 3/8 region dan 11/47 perfecture. 

Entry Korea terpaksa tangguh dulu atas alasan tak ada sebab..hahah suke ati aku lah blog aku kan.. Sebelum cite pasal bajet, aku cite pasal route yang dah diplan. Aku katekan ia "rare" sebab susah giler kot stadi route ni. Korang kaji ah sendiri tang mana ke"rare"an die.
Summary route map secara general semua perfectures & regions yang telah dijejak
Iti & Bajet yang dilaburkan

Biar gambar bercerita..ala-ala storyboard kekdahnye..hahaha
Ziarah Nohara's Family, Kasukabe

Ziarah Fujiko F Museum, Kawasaki
Tokyo Skytree, Asakusa
Tokyo Jamii Mosque, Yoyogi Uehara
Hakone Ropeway
Kawaguchi Lake
Colours of Mt Fuji..ini memang menangiss..
Bagi yang berminat nak vote untuk gambar diatas boleh klik di link ini:

Our aims! From start point, Shinano Omachi
Ehem!!! Murodo, Tateyama Alpine Route 
Shirakawa-go
Arashiyama Bamboo Groove
Fushimi Inari
Sichi-go san, Heian Jingu shrine
Kobe Muslim Mosque, Kobe
Osaka Castle, Osaka
Autumn breeze...

*(no more salam 1 Malaysia lagik lepas semua benda naik kat mesia ni)

** Credit to sismieza & the tripod+handheld owner....

Till then, Wassalam



22 comments:

Henry Fox said...

bestnyaaa sakan cover japang nih! yg penting pegi muzium doraemonnnn! tu bajet rm4k/pax ke?

~**NiMaZa**~ said...

awesome!!!!! ;)

Intan Zuraini said...

Henry --> haah 4k per pax.kalo nk bahagi lgi 3 mmg aku ulang alik japang ari2 ler..hahaha alang2 dh terjah..kasik habis.nk dtg lgi menabong 10taon ler.

Nimaza--> jom2! Currency cun skng..hehe

Nazri Noh Photography said...

hai

Intan Zuraini said...

Hai awak..ngahahaha

Hamizah W said...

Wahhh...nk nanges tgk. Next time I nk folow trip u lah...boleh kah..kah..kah?

Intan Zuraini said...

Boleh awak..tp 5taon lagi.hahaha

niL said...

Terbaekkk laaaa!

Tang part bendera..mmg menagess puak2 yg berkenaan tengok!

Intan Zuraini said...

Haha kami pon menangiss nak angkat yang biru tu..tp terpaksaaaaa..ngahahaha

Anonymous said...

best dapat g jepun..lain kali nak ajk kak g la..ptut la mcam rajin tgk pic yg kt jepun tu..haha

Intan Zuraini said...

Hehe pegi2..murah2..lai lai lai..

Intan Zuraini said...

Hehe pegi2..murah2..lai lai lai..

niL said...

Hapdett!

Gigih tunggu nih! huhu

Anonymous said...

yer ker murah..pasni nak g mana plk? umrah?

mrs.smile said...

hopefully dapat jejak kaki ke sana next year!

gigih penuhkan tabung cap rimau yang asyik surut jer huhu

Intan Zuraini said...

mr smile--> insyaAllah..tapi cek la gak kot2 tabung tu bocor..hahahhaha

mohd hakim said...

Salam,nk tanya mostly tempat tinggal tu main redha or booked awal2?

mohd hakim said...

Redah

Intan Zuraini said...

Mohd hakim-->Book awal2..direct emel gh or hostel je..xpon hostelworld. Peak time osaka or kyoto ssh sket nk crik gh or hostel yg murah n best..kne awal2 book

Ania said...

Salam kenal! Blongnya keren! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto travel. Jika Anda mau share dan download foto2 dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

Azyyati Liah said...

Salam kenal

Nanges tengok gambar-gambar kat Jepun tu. Hupdate blog plis pasal travel Jepun tu.

Ingat nak tiru itenerary Jeju. Rupanya tak abes da. Bila nak update? Nak g Jeju nih :p

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)